Amsterdam Pontsteiger

Het ontwerp van de publieke buitenruimte van het Pontsteigergebouw sluit naadloos aan bij het ontwerp van de paviljoenen op de begane grond van de Pontsteiger en zijn locatie aan het water, door de lichtgekleurde vloeiend vormgegeven plantvakken met zitplekken en trappen naar het water toe. Deze vormgeving is doorgezet in de belijning van de verhardingsvlakken van graniet en antraciet kleurige tegels, maar ook in de projectieverlichting.

The design of the public space of the Pontsteiger building seamlessly connects with the design of the pavilions on the ground floor of the Pontsteiger and its location on the water, through the light coloured flowing forms of the planters with sitting areas and stairs towards the water edge. This flowing design is also used in the forms of the paved areas of granite and anthracite tiles, but also in the projection lighting.

Project done at HOSPER, 2011-2017 with Hanneke Kijne as Projectleader and head designer, in collaboration with Arons en Gelauff