Antwerpen Park Groot Schijn

Het voormalige terrein met sport- en andere clubs aan de rand van Antwerpen werd met dit prijswinnende ontwerp (open oproep van de Vlaams Bouwmeester) een groot stadspark. Een groot aantal dicht op elkaar geplante bomen maken het ruimtelijk concept van parkvoegen (openbaar park) en parkkamers (sport- en andere clubs). In de voegen lopen de licht verhoogde betonnen paden, en wordt het regenwater verzameld in het systeem van wadi’s. Een grote klimaat adaptieve scheg loopt door dit park (en de Rivierenhof) ver de stad in. Het ontwerpteam bestaat uit HOSPER, BUUR en architectenbureau BULK, in samenwerking met ARA.

The former terrain at the edge of the city of Antwerp with sports- and other clubs became a large urban park with this prize winning design (for the “open oproep” of the Flemish Chief Architect). A large amount of close together planted trees form the spatial concept of park “seams” (public park) and park “rooms” (sports- and other clubs). In the seams of the park the lightly lifted concrete paths are situated, and rainwater is collected in a system of wadi’s. A large climate adaptive wedge runs far into the city centre, by means of this park (and the Rivierenhof). The designteam is a cooperation between HOSPER, BUUR and architects BULK, in collaboration with ARA.

Project done at HOSPER, Antwerpen Park Groot Schijn 2013-now with Hanneke Kijne as Projectleader and head designer, designed together with Raquel van Donselaar (and Gerwin de Vries during selection phase)